vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiPapa Francisc a adunat zeci de mii de credincioși la Iași

Papa Francisc a adunat zeci de mii de credincioși la Iași

Papa Francisc a adunat zeci de mii de credincioși la Iași, în faţa Palatului Culturii, în ciuda ploii puternice presărată cu grindină.  

Pelerinii s-au adunat din toate județele din nord-estul țării, dar şi din Republica Moldova, ei neavând posibilitatea de a se adăposti. Cu toate acestea, organizatorii evenimentului de la Iaşi au pus la dispoziţia credincioşilor catolici 30.000 pelerine de ploaie, care însă nu au putut să-i protejeze complet. 

Pelerinii şi-au păstrat locurile pe care le-au ocupat în zona centrală a oraşului, în aşteptarea Suveranului Pontif, care ar urma să ajungă la Iaşi în jurul orei 17,00. 

Papa Francisc va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iași în jurul orei 17.25 și va avea și o întâlnire cu aproximativ 800 de bolnavi şi persoane în vârstă. După întâlnire, se va deplasa cu papamobilul spre Piaţa Palatului Culturii pentru a participa la „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”.

Mai târziu, Papa Francisc va susține un discurs de pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment. 

Papa Francisc va binecuvânta şi o bornă cu însemnele Camino de Santiago, bornă care marchează distanţa de 4.500 de kilometri de la Iaşi până la Santiago de Compostela, aceasta fiind amplasată în Piaţa Culturii, pentru a fi punctul de pornire a celor care vor să meargă în pelerinaj de la Iaşi spre localitatea din Spania, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare. 

De asemenea, o statuie care îl întruchipează pe Iisus, sculptată în marmură de Ruşchiţa de un artist ortodox, va fi binecuvântată de Papa Francisc, iar apoi va fi dăruită comunităţii ieşene, urmând a fi amplasată apoi într-un loc public. 

Vizita Papa Francisc în România, o adevărată binecuvântare 

Mai devreme, astăzi, mii de credincioşi din toată ţara, dar şi de peste hotare l-au așteptat pe Papa Francisc la Şumuleu Ciuc. Aici, Suveranul Pontif a fost întâmpinat cu Imnul Papal, dar şi cu un vechi cântec bisericesc. Predica pe care Papa Francisc a rostit-o în timpul liturghiei oficiate la Şumuleu Ciuc a fost tradusă simultan în limbile română şi maghiară. 

Suveranul Pontif a aterizat vineri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. A urmat primirea oficială de la Palatul Cotroceni, unde a avut o întâlnire cu autorităţi ale statului, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai corpului diplomatic.

Tot vineri, Papa Francisc a avut o întâlnire privată cu Patriarhul BOR, Daniel, şi cu Sinodul Permanent, la Palatul Patriarhiei. 

Vizita Papei a debutat vineri, la Bucureşti, şi se încheie duminică, la Blaj.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate