sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiPeste 140.000 de suflete la Iași pentru unul cât un miliard

Peste 140.000 de suflete la Iași pentru unul cât un miliard

Peste 140.000 de suflete la Iași pentru unul cât un miliard, acesta ar trebui să fie motto-ul vizitei de astăzi pe care Papa Francisc a avut-o la Iași.

Suveranul Pontif a binecuvântat pe cei aproximativ 800 de bolnavi care l-au aşteptat în Catedrala romano-catolică „Sfânta Maria Regină”, mulţumindu-le acestora pentru că îşi duc înainte boala. 

„Vă mulţumesc tuturor celor care îi însoţiţi şi mulţumesc vouă bolnavilor pentru că duceţi înainte boala”, a afirmat Papa Francisc, care le-a cerut credincioșilor să se roage pentru el. „Nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine!”, a spus Papa Francisc.

După ce i-a binecuvântat pe cei 800 de bolnavi, Suveranul Pontif a mers spre Palatul Culturii, unde a fost aşteptat de peste 140.000 de pelerini veniţi la Iaşi din toată regiunea de nord-est a ţării, dar şi din Republica Moldova. 

Întâmpinat cum se cuvine

Sanctitatea Sa a fost întâmpinat pe aeroportul din Iași de Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dar şi de primarul municipiului, Mihai Chirica.

Ca și la București, Papa a plecat cu un autoturism Dacia Logan spre Catedrala Sfânta Maria Regina. Alături de cei 140.000 de pelerini au participat şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului, precum şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip. 

Evenimentul se încheie cu un concert susţinut de maestrul Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti.

Potrivit arhiepiscopului Ioan Robu, sosirea Sfântului Părinte la noi este un moment istoric pentru comunitatea catolică dar și pentru toată țara.

„Îmi amintesc bine ce însemna atunci, în urmă cu 20 de ani, vizita papei Ioan Paul al II-lea. Comunitatea catolică a căpătat o mai mare vizibilitate, dar în același timp am observat că și vizibilitatea țării a crescut în zilele respective. Cred că putem privi în oglindă vizita de atunci și vizita de acum, la fel aș spune despre comunitatea catolică din România, ca și despre țara noastră pentru că da, va avea la rândul ei altă vizibilitate în aceste zile când papa Francisc este la noi. Pentru mine personal, nu găsesc nimic deosebit față de un altul – preot sau laic – pentru că este aceeași așteptare, aceeași bucurie ca întotdeauna”, a declarat Arhiepiescopul Ioan Robu pentru Vatican News.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate