miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiPartidul PLUS trebuie să redea consistenţă mandatului președintelui

Partidul PLUS trebuie să redea consistenţă mandatului președintelui

Partidul PLUS trebuie să redea consistenţă mandatului şefului statului, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului, a declarat proaspăt alesul preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

„Alegerile prezidenţiale sunt foarte importante pentru noi, pentru că ştiţi cât contează, nu doar din punct de vedere simbolic, preşedintele în România şi trebuie să redăm consistenţă mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propunem, dar şi prin modul în care vedem restructurarea statului. Noi ne dorim, sper să avem o majoritate în 2020, să propunem şi o reformă a Constituţiei, o reformă a statului, ca să reaşezăm echilibru cu adevărat între puterile statului şi aici preşedintele are un rol important. Deci vom avea un proiect solid pentru a ne asigura că cel care va fi preşedintele României va avea întru totul susţinerea noastră şi va fi parte a proiectului nostru politic”, a declarat Cioloș. 

Potrivit lui, nu se poate concepe proiectul politic al PLUS fără a câştiga alegerile locale în cât mai multe locuri din ţară. 

„V-o spun, după ce am stat un an şi ceva la guvernare, degeaba ai guvernarea şi degeaba ai majoritate în Parlament dacă nu ai conectarea asta la nivel local, pentru că la ceea ce trebuie făcut în România în viitorii ani avem nevoie de o bază puternică la nivel local, de oameni competenţi acolo, care să recâştige încrederea românilor că oraşele, comunele pot fi bine gospodărite, că banul public poate să fie bine gospodărit. Numai aşa are sens să ne gândim la legi bune în Parlament şi la un program de guvernare coerent. Pentru alegerile locale va trebui să ne gândim la cele mai bune alianţe politice, care să ne permită să câştigăm în cât mai multe locuri alegerile locale”, a mai spus Cioloș. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate