marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiBucureștenii și ilfovenii, rugați să evite apelurile repetate la 112

Bucureștenii și ilfovenii, rugați să evite apelurile repetate la 112

Bucureștenii și ilfovenii sunt rugați de autorități, prin intermediul sistemului RO-ALERT, să evite apelurile repetate la 112, cu excepţia celor cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa. 

IGSU a transmis populației din zona capitalei, prin sistemul RO-ALERT a fost folosit în Capitală pentru transmiterea mesajului în vederea evitării suprasolicitării sistemului de apelare 112. 

„Pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apel 112, rugăm populaţia din Bucureşti şi Ilfov să evite apelurile repetate la 112 care vizează degajarea copacilor sau alte situaţii similare, cu excepţia celor cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa. La acest moment personalul 112 şi cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situaţiilor de urgenţă, acordând prioritate urgenţelor majore”, așa a arătat mesajul transmis de autorități către populație.

Pe de altă partea, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că a decis suplimentarea echipajelor de intervenţie cu pompieri din turele libere, dar şi a numărului de dispeceri. Decizia vine în condițiile în care 450 de cereri sunt înregistrate în prezent la dispeceratul instituţiei, iar de sâmbătă dimineaţa până la prânz au fost gestionate aproape 800 de solicitări. 

„Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov intervin, în continuare, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteorologice din ultimele zile ce se manifestă în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar şi din cauza numărului mare de intervenţii, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenţie cu pompieri din turele libere, dar şi cu dispeceri, dat fiind şi numărul mare de apeluri primite din partea cetăţenilor. În intervalul orar 07,00 – 13,00 au fost gestionate 750 de solicitări în Bucureşti şi 40 în judeţul Ilfov. În acest moment, la dispeceratul ISUBIF sunt înregistrate peste 450 de solicitări care sunt preluate în regim de urgenţă, iar toate autospecialele de intervenţie cu capabilităţi adecvate sunt încadrate complet şi acţionează în teren, de la primele ore ale dimineţii”. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate