marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiFostul premier Dacian Cioloș a lansat Partidul PLUS

Fostul premier Dacian Cioloș a lansat Partidul PLUS

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat la Cluj, că el şi susţinătorii săi au înregistrat partidul PLUS, o nouă formaţiune politică, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS). Acesta va lua locul Mişcării România Împreună. 

„Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren şi acest dosar trenează în justiţie. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul politic încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare şi dacă mergem în acest ritm am concluzionat că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai şi să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri care vor avea loc la sfârşitul lunii mai”, a declarat Dacian Cioloș.

Potrivit lui, în septembrie s-au decis decis să se gândească la o alternativă şi colegi de-ai lui, care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic.

Partidul PLUS ia locul Mișcării România Împreună

„Astăzi, vreau să vă anunţ că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România, deci astăzi vreau să vă anunţ dragi prieteni că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, pe scurt PLUS”, a spus Dacian Cioloş. 

Acesta a afirmat că vrea să construiască o Românie care să fie pe plus. „Este un partid care împărtăşeşte exact aceleaşi valori şi principii şi acelaşi concept despre România pe care noi l-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mişcarea România Împreună. În zilele următoare, cu alţi opt fondatori ai Mişcării România Împreună vom cere Tribunalului din Bucureşti retragerea dosarului de înregistrare a Mişcării România Împreună şi de marţi încolo vom şi noi înscrişi în acest partid, partidul PLUS. Acesta va fi partidul cu care vom merge înainte împreună”, a mai declarat fostul premier Dacian Cioloș. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate