joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: În sistemul public pensia nu poate fi cumulată cu salariul

Orban: În sistemul public pensia nu poate fi cumulată cu salariul

Este drept ca în sistemul public pensia să nu poată fi cumulată cu salariul, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

„Consider că este un lucru drept. Nu cred că este normal ca un om, cu atât mai mult dacă a fost poliţist, de exemplu, în Poliţiile locale vedem foarte mulţi angajaţi care au fost poliţişti şi care s-au pensionat la 45, 46, 47 de ani, nu mai zic de alţii numiţi în diferite funcţii. Mie nu mi se pare just. Consider corect ca, în momentul în care un om vrea să îşi reia activitatea, trebuie să trăiască din salariu, să nu i se plătească şi pensia odată cu reluarea activităţii, evident în sectorul public”, a declarat președintele liberalilor, Ludovic Orban.

Potrivit lui, în sectorul privat oricine doreşte să-şi completeze veniturile cu activităţi în sectorul privat nu consider că este necesară introducerea niciunei restricţii, dar în ceea ce priveşte angajările în sectorul public acesta este punctul de vedere al liberalilor.

El a adăugat că un astfel de proiect va fi adoptat foarte repede de Parlament.

„De altfel, există proiecte de lege depuse de colegi de-ai mei şi, de asemenea, şi de USR pe tema de aceasta de a nu permite cumulul salariului în sectorul public cu pensiile. Trebuie văzut proiectul de lege al Guvernului şi dezbătut împreună cu proiectele de lege care sunt deja pe circuitul legislativ, să ajungem la cea mai corectă formă”, a precizat preşedintele PNL.

Pensia cumulată cu salariul, nu în sistemul public

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, anunţa săptămâna trecută că proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare în şedinţă de Guvern.

De asemenea, Orban a afirmat că liberalii vor susţine la dezbaterile din plenul Parlamentului bugetul în forma adoptată de Guvern şi comisiile de specialitate.

„Am stabilit strategia pentru buget. Noi vom susţine şi în dezbaterea plenului reunit proiectul de lege a bugetului de stat şi proiectul de lege a asigurărilor sociale de stat în forma care a fost adoptată de Guvern şi în forma care a ieşit din dezbaterea comisiilor de specialitate, în conformitate cu raportul întocmit de Comisiile reunite de buget-finanţe. Susţinem acest buget”, a mai spus Orban.

Acesta a solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din cele trei formaţiuni ale coaliţiei şi, de asemenea, din grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

„Contăm pe o prezenţă masivă. De asemenea, le-am transmis miniştrilor care sunt parlamentari să fie prezenţi la dezbaterile parlamentare. Sunt convins că, având o mobilizare exemplară, vom reuşi să adoptăm bugetul în termenul propus”, a afirmat Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate