luni, octombrie 25, 2021
AcasăAdministrație publicăPensii speciale pentru baroni: Comisia Juridică a Camerei, dominată de PNL și...

Pensii speciale pentru baroni: Comisia Juridică a Camerei, dominată de PNL și PSD, nu e de acord cu renunțarea la pensiile speciale ale aleșilor locali

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, joi, pentru raport de respingere la proiectul de lege, iniţiat de USR, privind abrogarea articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, informează Agerpres.

Pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut.

Deputatul USR Silviu Dehelean, vicepreședinte al Comisiei Juridice, susține că atunci când e vorba de privilegiile ”baronilor”, PNL și PSD își continuă colaborarea în Parlament, USR fiind singurul partid care a votat pentru abrogarea pensiilor speciale ale baronilor locali.

”PNL și PSD își continuă colaborarea din Parlament când vine vorba de privilegiile pentru baroni. Astăzi, in Comisia Juridică, am propus adoptarea proiectului de abrogare a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, din 1992 și până în prezent. Rezultatul votului: doar USR a votat pentru. PNL-PSD-UDMR au dat aviz negativ pe lege. Urmează și votul final din plen. Merita toți primarii care au devalizat bugetele statului pensii speciale? Asta e prioritatea PNL și PSD azi, în plină criză socială – Privilegii pentru baroni. Macar putina decență dacă ar avea” – a scris deputatul Dehelean pe pagina sa de Facebook.

În cazul acestui proiect de lege, Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată.

Potrivit iniţiativei legislative, „începând cu data de 1 ianuarie 2022, articolul 210 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555. din 5 iulie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă”.

Articolul 210 precizează: „Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al Consiliului judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean, din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial (…) se acordă, începând cu data de 1 ianuarie 2020, o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă – cunoscută sub denumirea de pensie specială – pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean”.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate