luni, octombrie 18, 2021
AcasăAdministrație publicăDGA: 18 percheziții în Vâlcea, la Primăria Brezoi, acasă la primarul PNL,...

DGA: 18 percheziții în Vâlcea, la Primăria Brezoi, acasă la primarul PNL, Robert Schell, precum și la domiciliile altor persoane

Optsprezece percheziţii au avut loc, joi, la sediul Primăriei Brezoi din județul Vâlcea, la domiciliul primarului PNL Robert Schell, precum şi la domiciliile unor funcționari publici, într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, percheziţiile au fost realizate de procurori împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi au vizat şi sediile unor societăţi comerciale din judeţ.

„În cauza penală, în care au fost realizate cele 18 percheziţii domiciliare, urmare a sesizării din oficiu a organului de urmărire penală, se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârşirea unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie şi obţinerea ilegală de fonduri, iar această etapă a urmăririi penale nu are caracterul formulării unei acuzaţii împotriva unei/unor persoane”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul Vâlcea.

Surse judiciare susţin că este vorba despre Primăria oraşului Brezoi.

Potrivit Ziarului de Vâlcea, ”mascații DGA au intervenit in forță în aceasta dimineață la Primăria Brezoi, in biroul primarului si la contabilitatea institutiei. Perchezitii au fost si acasa la primarul Robert Schell. Sunt verificate aspecte de ilegalitate intr-un dosar de coruptie. Mai multe mașini de poliție sunt si acum in curtea Primăriei Brezoi. Ancheta ar viza prezumtive operațiuni financiare între institutia publica și anumite societăți comerciale, mai precis cesiuni de creanțe și compensări” –

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate