vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPercheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală de un...

Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală de un milion de euro

Poliția Capitalei a făcut joi dimineața patru percheziții imobiliare în București și județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudicii de aproximativ 1 milion de euro.

”Astăzi, 15.04.2021 Poliţia Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi mai multe mandate de aducere în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală” – informează autoritățile.

Potrivit comunicatului de presă al Poliției Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă  că în perioada 2012-2017 reprezentaţii unor societăţi comerciale ar fi evidenţiat în documentele contabile şi au declarat organelor fiscale achiziţii nereale de bunuri/servicii de la societăţi comerciale a căror identitate a fost folosită în mod fraudulos, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

Poliția Capitalei nu a precizat însă dacă perchezițiile sunt făcute în același dosar de evaziune fiscală în care, ieri, au fost făcute alte 19 descinderi în locații din București și județele Ilfov și Călărași.

Astfel, miercuri dimineață, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 au efectuat un număr de 19 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Conform datelor furnizate ieri, presei,  vizaţi în acel dosar erau reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care prestau, printre altele, şi servicii de curăţenie în diverse unităţi sanitare. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012- 2014, reprezentanţii a patru societăţi comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor evidenţiind contabil şi declarând cheltuieli fictive (…) Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 4.200.000 lei – a precizat Poliția Capitalei.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate