marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiPersoanele izolate la domiciliu în Bucureşti, monitorizate cu holtere

Persoanele izolate la domiciliu în Bucureşti, monitorizate cu holtere

Persoanele izolate la domiciliu în Bucureşti din cauza infecției de coronavirus vor fi monitorizate cu ajutorul unor holtere care indică în timp real temperatura, frecvenţa cardiacă, frecvenţa respiratorie, electrocardiograma, dar şi locaţia pacientului, a anunțat ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache.

Este o soluţie inovativă care se va aplica pentru prima dată în Europa în acest context, spun autoritățile.

„Scopul nostru, împreună cu domnul primar şi cu echipa medicală a centrului, de a monitoriza rapid toţi pacienţii din Bucureşti care sunt în izolare la domiciliu pentru a preîntâmpina orice posibilă apariţiei a infecţiei cu coronavirus şi a dezvoltării unor complicaţii aferente. Echipele de la Ambulanţa Bucureşti, împreună cu echipele noastre de la DSP, realizează în acest moment primele montări. Acest instrument medical ne va fi util şi pe terapia ulterioară a acestor pacienţi”, a mai afirmat Victor Costache.

Persoanele izolate la domiciliu în Bucureşti, monitorizate cu holtere

 

Sistemul va monitoriza în timp real temperatura, frecvenţa cardiacă, frecvenţa respiratorie, electrocardiograma şi locaţia pacientului.

„Se montează la cei care sunt izolaţi la domiciliu. Vom avea un ritm de montare. Sunt primele montări. La început ritmul va fi mai lent, apoi se va accelera, vom aloca şi mai multe resurse pentru a putea acoperi rapid pe cei care sunt izolaţi în Bucureşti. Apoi această procedură se va extinde şi la nivel naţional. Se face un acord, nimeni nu este monitorizat cu forţa, este pentru binele fiecăruia. Este o monitorizare medicală continuă, de cel mai înalt nivel, care se acordă gratuit. S-a realizat o conexiune securizată între acest centru şi Ministerul Sănătăţii. În MS am organizat în ultimele două săptămâni o cameră de comandă în care sunt centralizate toate aceste informaţii, precum şi informaţii de la nivelul tuturor spitalelor, DSP-urilor, în acest context.”, a explicat Costache.

Sistemul şi holterele au fost achiziţionate iniţial pentru a monitoriza persoanele cu probleme cardiace.

„Astăzi semnăm Memorandumul între Primăria Sectorului 1 şi MS privind acest sistem de telemedicină care a fost implementat de mai puţin de o lună în sectorul 1. Deci noi l-am achiziţionat pentru persoanele cu probleme cardiace din sector, dar ulterior am aflat că se poate folosi şi cu rezultate foarte bune la monitorizarea persoanelor care sunt suspecte de coronavirus. Astăzi semnăm acest memorandum. Aceste holtere le punem la dispoziţia MS”, a afirmat DAn Tudorache, primarul sectorului 1.

El a spus că în prezent sunt 300 de holtere, urmând ca în maxim cinci zile să mai fie aduse alte 500.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate