sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPlumb şi Teodorovici, miniștri interimari la Transporturi și Dezvoltare

Plumb şi Teodorovici, miniștri interimari la Transporturi și Dezvoltare

Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici sunt miniștri interimari desemnați de Viorica Dăncilă pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale. Premierul a trimis cele două propuneri preşedintelui Klaus Iohannis, astfel încât să fie asigurată continuitatea activităţii în cele două domenii.

„Am propus desemnarea miniştrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi şi Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiţii. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluţii definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcţii”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.  

Guvernul înţelege pe deplin responsabilităţile guvernării şi cele ce decurg ca urmare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi este vital ca la prima reuniune cu Colegiul Comisarilor să participe titularii tuturor portofoliilor din Executiv, a mai informat Guvernul. 

„Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul şedinţelor de Guvern, cât şi în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor şi asigurarea continuităţii activităţii. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămână la Bucureşti, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuţii depline în exercitarea funcţiilor”, spun oficialii Executivului. 

De asemenea, se menţionează că Guvernul aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, aşa cum prevede Constituţia României şi cum precizează deciziile Curţii Constituţionale. 

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat recent  propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. 

„Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni. 

În urmă cu câteva zile, șeful statului a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. Pe 22 noiembrie, Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat şi Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate