sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăPNL a încremenit în proiectul ”Cîțu-Premier”, sperând că actuala formulă de guvern...

PNL a încremenit în proiectul ”Cîțu-Premier”, sperând că actuala formulă de guvern minoritar se va menține până în 2024

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat după consultările de la Cotroceni că nu a propus o variantă de premier, dar că nu există o variantă de guvern fără ca el, Florin Cîțu, să fie premier.

”În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, după consultările la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu a adoptat poziția în care se simte confortabil, adică a șmecherului de pe centura politicii. După ce a respins oficial orice alianță cu PSD, dar și cu USR, Cîțu susține că va face totuși o majoritate, deși în lipsa celor două formațiuni excluse aceasta este o soluție imposibilă. Prin urmare, minte cum ne-a obișnuit de când a intrat în politică.

”Există o majoritate USR, PSD, AUR care s-a unit, eu cred că nu sunt atât de cinici să fi dat o majoritate fără să aibă o soluție de premier. Noi vom încerca să facem o altă majoritate. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem majoritate în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar accepta să rămână la guvernare alături de USR, cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu a spus că ”PNL are o decizie BEX foarte clară care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva guvernului PNL, nu putem să mergem la guvernare cu ei”.

Întrebat în mod repetat cu cine va încerca PNL să facă o majoritate, Cîțu a spus: ”Când vom avea majoritatea, veți vedea. Bineînțeles că vom negocia. Toate opțiunile sunt pe masă”.

”Nu există această variantă”, a spus Florin Cîțu când a fost întrebat de ziariști dacă există varianta ca un nou guvern să fie format fără el premier.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate