miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiPNL cere ALDE să împiedice distrugerea Pilonului II de pensii

PNL cere ALDE să împiedice distrugerea Pilonului II de pensii

PNL cere ALDE să împiedice distrugerea Pilonului II de pensii. Cerere a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan i-a solicitat acest lucru preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

„Fac această solicitare având în vedere că Pilonul 2 de pensii a fost creat în mandatul de prim-ministru al lui Călin Popescu-Tăriceanu. La acel moment, domnul Tăriceanu ştia bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde aşteptărilor pentru existenţa unor pensii decente. Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcţiilor deţinute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare şi înlocuit cu alţii sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale. În această seară, Guvernul intenţionează să aplice o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajaţi”, spune Turcan.

Potrivit ei, Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici au găsit până la urmă modalitatea prin care să pună mâna pe banii acumulaţi la Pilonul 2 de pensii şi să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiţi pentru pensiile viitoare. 

Banii acumulaţi deja vor fi direcţionaţi din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acţiuni) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic, adică, prin ordonanţa de urgenţă Pilonul 2 de pensii trece direct „în administrarea grupării cu comportament infracţional din PSD-ALDE”. 

„De miercuri şi până azi, prin scăderea valorii acţiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaţilor români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile circa 215 lei. PNL susţine că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susţine cu toată forţa creşterea contribuţiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanţia că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmaşilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanţie că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de pixul Guvernului”. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate