marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiPNL cere demisia șefei ANSPDCP

PNL cere demisia șefei ANSPDCP

PNL cere demisia șefei ANSPDCP – Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Liberalii au cerut acest lucru după ce în spaţiul public s-a vehiculat informaţia că această instituţie le-ar fi cerut jurnaliştilor de la Rise Project să-şi divulge sursele. 

„Este un caz similar cum a fost decizia ASF de a-i retrage licenţa profesională acelei angajate care a semnalat intenţia Guvernului de naţionalizare a pilonului II de pensii şi care, din fericire, a reuşit să câştige în instanţă şi să anuleze această decizie ticăloasă. De la începutul guvernării, unul dintre principalele obiective pe care le-a urmărit coaliţia Dragnea – Tăriceanu a fost acela de a pune în fruntea instituţiilor publice slugi politice care să transforme instituţiile publice într-un instrument de reprimare a Opoziţiei din societate. Nu numai că cerem demisia conducerii acestei autorităţi, dar vom şi iniţia procedura de revocare”, a declarat Orban.

Potrivit lui, chiar dacă ea nu are foarte mari şanse, ei o vor iniţia, pentru că este inadmisibil, este un atac împotriva libertăţii de exprimare, este un atac împotriva libertăţii mass-media ca o autoritate a statului să-şi permită să solicite unei instituţii media să-şi divulge sursele de informaţii şi, mai ales, prin acest demers să transmită de fapt un mesaj de intimidare către toţi jurnaliştii independenţi, către toţi jurnaliştii care exprimă opinii critice faţă de actuala Putere.  

Liviu Dragnea, a afirmat că îi place pe cei care lucrează la Rise Project „chiar şi atunci când sunt penibili”, menţionând că habar nu are de demersurile pe care ANSPDCP le-ar fi făcut. 

„Eu le-am spus celor de la Rise Project, nu cred că sunt aici, m-au întrebat când îmi place de ei şi când îmi convine, şi când nu-mi convine. Mie îmi place de ei chiar şi atunci când sunt penibili. Deci, nu lucrez la Autoritatea asta de Protecţie a Datelor Personale, habar n-am de demersurile pe care le-a făcut această instituţie, în aceste condiţii nu am ce să comentez”, a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate