joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiPolițiștii au scos de pe piață droguri în valoare de 100 de...

Polițiștii au scos de pe piață droguri în valoare de 100 de milioane de euro

MAI a scos de pe piaţă în acest an droguri în valoare de 100 de milioane de euro, în timp ce infractionalitatea a scăzut cu 11%, în primele 10 luni din acest an, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„În timpul stării de alertă şi a stării de urgenţă, prin frontierele României, din toate zonele de vecinătate, poliţiştii au gestionat un flux de tranzit de 13 milioane de persoane şi peste 5 milioane de autovehicule. Au gestionat în acest an un volum maxim, cel mai mare volum din ultimii ani şi ei sunt aceiaşi oameni, poate chiar mai puţini”, a spus Vela.

POtrivit lui, MAI a reuşit să facă, într-o perioadă de criză economică şi criză sanitară, ceea ce n-au făcut alţi miniştri şi alte guverne, când nu era criză.

„Pe situaţii de urgenţă, au fost achiziţionate 52 de ambulanţe, 60 de autoutilitare noi pentru descarcerare. Suntem în faza de evaluare în această lună a ofertelor pentru şase elicoptere mari, trei de uscat şi trei de intervenţie maritimă. Totodată, vom avea două avioane medicale SMURD noi”, a mai spus Vela.

Droguri în valoare de 100 de milioane de euro și percheziții

Numai astăzi, polițiștii au efectuat 619 percheziții la nivelul întregii țări pentru combaterea infracţionalităţii.

„Am ales această zi – ziua „Z”, pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua „Z”, 11.11. România. Este cea mai mare acţiune executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani pentru combaterea infracţionalităţii în România”, a spus Vela.

El a arătat că au acţionat 3.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi cadre din alte structuri şi s-au executat 619 acţiuni în forţă, dintre care 489 de percheziţii şi 130 de descinderi.

„Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate, pentru punerea în executare a unor mandate de arest preventiv şi unele mandate europene de arestare. Au fost vizate 21 de grupuri infracţionale care se ocupau de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranţi, proxenetism, infracţiuni economice, cămătărie şi şantaj”, a adăugat Marcel Vela.

Ministrul a precizat că prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracţionale a fost de 190 de milioane de lei şi 160.000 euro.

„Din cele 489 de percheziţii, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară şi 21 pe infracţiuni care ţin de arme şi muniţii”, a afirmat Vela.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate