sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPortul măștii în spațiile deschise ar putea deveni obligatoriu

Portul măștii în spațiile deschise ar putea deveni obligatoriu

Portul măștii în spațiile deschise, obligatoriu acolo unde rata de infectare trece de 1,5 la mie, a declarat premierul Ludovic Orban care spune că va discuta aceasta posibilitate în noua reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

„Astăzi o să mai avem la ora 19.00 o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniunea CNSU vom actualiza lista ţărilor şi măsurile care se impun în funcţie de evoluţia indicelui de răspândire. De asemenea, CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţele în care se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. Asta va fi o propunere din partea CNSU, ea trebuie transpusă în Hotărâre de guvern. Din cauză că sunt plecat mâine şi poimâine în vizită oficială în statul Israel, vom face şedinţă de Guvern joi şi, cel mai probabil, joi vom adopta modificarea la hotărârea privind starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban.

Portul măștii în spațiile deschise ar putea deveni obligatoriu

Acesta a cerut o mai bună organizare a interacţiunii cu publicul la nivelul fiecărei Direcţii de Sănătate Publică.

„Luarea mai fermă a deciziilor legate de instituirea carantinei în localităţi cu o depăşire semnificativă a indicelui de 3 la mie. Accentul pus pe telemuncă sau muncă la domiciliu, astfel încât să reducem aglomeraţiile din transportul public. De asemenea, am solicitat prefecţilor, împreună cu Inspectoratele Teritoriale de Muncă, să discute cu agenţii economici, în special cu marii angajatori, astfel încât să asigure decalarea programului de începere, pentru a reduce aglomeraţia de pe mijloacele de transport prin începerea la ora 8.00, la ora 9.00, la ora 10.00, la ore diferite, astfel încât fluxurile pe mijloacele de transport să fie împărţite pe mai multe intervale orare, acest lucru putându-se realiza prin ceea ce am hotărât deja, în HG privind prelungirea stării de alertă, şi anume instituirea programului de lucru diferenţiat pentru diferite categorii de angajaţii ”, a completat Orban.

Acesta a solicitat în mod expres Poliţiei de Circulaţie şi ISCTR să intensifice controalele, în special referitor la transportul interjudeţean şi cel intrajudeţean.

„De asemenea, am solicitat prefecţilor să comunice cu primarii pentru impunerea unor decizii legate de autorizaţiile de funcţionare pentru acele activităţi economice în care nu se respectă măsurile de protecţie sanitară. Autorizaţiile de funcţionare sunt emise de primării şi primăriile au capacitatea de a putea suspenda o perioadă de timp autorizaţiile acolo unde nu se respectă în mod evident măsurile de protecţie sanitară”, a declarat Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate