vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiPlatforma Corona-Forms, care monitorizează infectații de COVID-19, va fi online astăzi

Platforma Corona-Forms, care monitorizează infectații de COVID-19, va fi online astăzi

Platforma Corona-Forms dezvoltată de Ministerul Sănătăţii şi STS devine funcțională astăzi, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Prin intermediul acestei platforme rezultatele venite de la laborator vor ajunge simultan la pacient şi la DSP.

„Chiar miercuri avem finalizată acea platformă digitală – Corona-Forms – pe care Ministerul Sănătăţi, împreună cu STS au dezvoltat-o. Şi, în momentul în care un rezultat vine de la un laborator, el ajunge în acelaşi timp atât la pacient, în mesaj, sau apare şi informare electronic, apare la DSP, din datele pacientului, apare la medicul de familie şi, tot din datele pacientului, apare şi în CV/ la Casa de Asigurări de Sănătate, este anunţat, se ia legătura cu medicul de familie, rămâne în izolare şi monitorizare”, a declarat ministrul Sănătații la B1TV.

În contextul în care avem un rezultat pozitiv şi este asimptomatic, rămâne în legătură cu medicul de familie. Apariţia unor simptome înseamnă reevaluarea, solicitarea unui transport, de obicei, Departamentul Situaţii de Urgenţă face acest transport, iar la spitalele care sunt dedicate se merge pe programare şi se face o evaluare.

Platforma Corona-Forms doar va monitoriza infectații

„La spital, dacă evaluarea nu confirmă modificări radiologice, se decide continuarea la nivel de domiciliu, în continuare se face monitorizarea, cu un tratament de specialitate. La fel, DSP-ul este cel care, tot în această platformă, va da acele decizii de concediu medical, pe care îl va acorda medicul de familie, în monitorizarea de până la 14 zile. În condiţiile în care cel care primeşte testul este negativ, la fel, ajunge la medicul de familie, care în continuare va decide câte zile, cinci sau şapte zile, stă în concediu, în funcţie de infecţia respiratorie pe care a acuzat-o la un moment dat”, a mai spus Tătaru.

În acest moment, sunt terminate studiile-pilot la nivelul câtorva DSP-uri din ţară.

„Să vedem dacă sistemul rezistă. Rezistă, iar miercuri vom fi gata cu acest sistem în toată ţara. Până la sfârşitul săptămânii suntem gata şi cu introducerea în această platformă în direct şi poate fi vizualizată de factorii medicali, a anchetelor epidemiologice. În baza acestor anchete avem şi carantinarea şi izolarea celorlalte persoane”, a adăugat Nelu Tătaru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate