sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPrefectură: Indicele de infectare raportat duminică în Bucureşti a fost de 3,68...

Prefectură: Indicele de infectare raportat duminică în Bucureşti a fost de 3,68 la mie și este în scădere

Prefectul Capitalei anunță că potrivit datelor centralizate duminică, rata de incidență în municipiul București este de 3,68 la mie și că este de așteptat să scadă zilele următoare sub 3,5 la mie.

”Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum” – a declarat prefectul Alin Stoica la un post de televiziune.

El a mai spus că după scăderea indicelui de infectare sub 3,5 la mie, vor fi relaxate anumite măsuri restrictive ce vizează deplasare persoanelor și programul agenșilor economici.

„În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”.

Prefectul a mai anunțat că intenționează să înființeze și în București, în sectorul 6, un centru de vaccinare tip drive, precum cel deschis în acest weekend la Deva.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate