sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiPremierul britanic Sunak îl îndeamnă pe Netanyahu să dea dovadă de ,,sânge...

Premierul britanic Sunak îl îndeamnă pe Netanyahu să dea dovadă de ,,sânge rece”

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de „sânge rece” după atacul Iranului împotriva Israelului din weekend, subliniind că o escaladare „nu este în interesul nimănui”, potrivit Downing Street, notează AFP.

În cursul unei discuţii telefonice marţi după-amiază, Rishi Sunak a subliniat că „o escaladare semnificativă nu este în interesul nimănui şi nu va face decât să agraveze lipsa de securitate în Orientul Mijlociu”. „Este momentul să dăm dovadă de sânge rece”, a spus el.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Downing Street, şeful guvernului britanic a declarat că Iranul „a făcut o gravă greşeală de calcul şi este din ce în ce mai izolat pe scena internaţională, G7 coordonând un răspuns diplomatic”.

Reiterând „sprijinul neclintit al Marii Britanii pentru securitatea Israelului şi securitatea regiunii”, Rishi Sunak a mai subliniat că rămâne „serios îngrijorat de agravarea crizei umanitare” în Fâşia Gaza, îndemnând Israelul să deschidă noi căi umanitare „cât mai repede posibil”.

Pe de altă parte, prim-ministrul britanic s-a declarat „profund dezamăgit de faptul că Hamas a blocat în weekend acordul care ar fi salvat vieţi ale palestinienilor şi ar fi asigurat eliberarea în siguranţă a ostaticilor”.

Luni, şeful diplomaţiei de la Londra, David Cameron, a cerut Israelului să nu lanseze represalii împotriva Iranului, pentru a evita escaladarea.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate