duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiExpulzat din Estonia, bun pentru România: Vladimir Lipaev, numit de Putin noul...

Expulzat din Estonia, bun pentru România: Vladimir Lipaev, numit de Putin noul ambasador al Rusiei Teroriste în România

Dictatorul rus Vladimir Putin a numit marți un nou ambasador la București, potrivit unui decret publicat pe portalul oficial de informații juridice al Rusiei. Este vorba despre Vladimir Gheorghievici Lipaev, fost ambasador al Moscovei în Estonia. Acesta a fost expulzat de autoritățile estoniene în 2023, pe fondul conflictului diplomatic cu Moscova. Înlocuirea are loc după retragerea fostului ambasador, Valeri Kuzmin.

Vladimir Lipaev s-a născut în 1959. Diplomatul a lucrat în diferite funcții în Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse în țară și în străinătate. Cel mai recent, în perioada 2021-2023, a condus misiunea diplomatică rusă în Estonia.

El a fost expulzat din Estonia în martie 2023, pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre Moscova și Tallin, în contextul războiului din Ucraina și ca răspuns la expulzarea de către Rusia a ambasadorului estonian la Moscova,

Numirea lui Lipaev ca ambasador al Rusiei în România vine după retragerea fostului ambasador Valeri Kuzmin, care și-a încheiat mandatul în România cu două săptămâni mai devreme, în urma decesului soției sale.

Kuzmin se afla la post în România din anul 2016, iar mandatul lui ar fi trebuit să se încheie oficial pe data de 23 aprilie.

Valeri Kuzmin a fost numit ambasador în România în 2016. Anterior, el a condus misiunile diplomatice ruse în Republica Moldova și Sudan.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate