sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAdministrație publicăPreședintele a făcut grup de lucru pentru votul din diasporă

Președintele a făcut grup de lucru pentru votul din diasporă

Grupul de lucru care elaborează propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului organizatoric şi legislativ pentru votul în diaspora a fost înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, iar săptămâna aceasta va finaliza un document pe această temă, care va fi transmis autorităţilor responsabile, a declarat Klaus Iohannis.

„Am anunţat imediat după alegeri că voi constitui un grup de lucru la Administraţie care elaborează propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului organizatoric şi legislativ. Pot să vă spun că acest grup a fost înfiinţat, a lucrat şi încă în această săptămână vom finaliza documentul, care va fi înaintat tuturor autorităţilor responsabile, pentru ca fiecare să-şi poată face treaba mai bine, sperăm, pentru organizarea următoarelor rânduri de alegeri, primele fiind alegerile prezidenţiale”, a declarat Iohannis la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. 

Șeful statului nu a ratat ocazia să atace autoritățile responsabile pentru votul din 26 mai care s-a desfășurat în condiții demne de criticat.

„Diaspora a fost, este şi rămâne în atenţia mea şi, din păcate, problemele nu s-au rezolvat nici măcar în partea administrativă, banală. Înainte să-mi încep mandatul a existat un mare scandal la alegerile în străinătate în noiembrie 2014. Am modificat atunci legislaţia, însă se vede că insuficient şi iată că acum la europarlamentare şi referendum s-a repetat problema, dar să nu vă imaginaţi că cineva şi-a asumat răspunderea”, a mai spus președintele României.

Acesta a menționat că, la noi s-a dezvoltat în ultimii ani o perfecţiune nebănuită la capitolul fuga de răspundere.

„Ministrul de Externe, Doamne fereşte! Cum să fie domnul ministru vinovat?! Nu, preşedintele. De ce a convocat referendumul?! Cei care au organizat, vai de mine, cum să fie ei vinovaţi?! Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovaţi, ei trebuiau să se ocupe şi aşa mai departe”, a mai spus Iohannis. Cu toate că, Meleșcanu ascăpat de moțiunea de cenzură de ieri, acesta este văzut ca principalul vinovat pentru eșecul votului din diaspora. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate