marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiPreşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac asupra guvernanților

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac asupra guvernanților

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac asupra guvernanților, spunând că, în prezent, cadrul de dialog social arată deficienţe, discreţionarism şi lipsă de respect faţă de partenerii sociali. 

„Un viitor care să corespundă aşteptărilor românilor nu se construieşte doar de către guvernanţi. Sunt absolut convins că dumneavoastră, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai dialogului social, puteţi avea un rol determinant în această schimbare. Trebuie să asigurăm cadrul implicării autentice şi oneste a partenerilor sociali în dezbaterea şi fundamentarea deciziilor guvernamentale. Actualmente, cadrul de dialog social denotă deficienţe, discreţionarism şi lipsă de respect faţă de partenerii sociali. O demonstrează multitudinea de acte normative neconstituţionale, nefundamentate, nediscutate cu cei direct vizaţi, dar care ajung să producă efecte distructive majore în economie”, a declarat Iohannis la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Acesta a menționat că își dorește ca deciziile guvernamentale să nu mai trateze mediul de afaceri ca subiect pasiv, obligat doar să se conformeze, fără suportul instituţional de a spune dacă şi unde se greşeşte şi de a cere măsuri discutate şi fundamentate. 

Șeful statului a invitat partidele politice să semneze un pact pentru România europeană şi a adresat o provocare similară şi Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. 

„Doresc să adresez şi Coaliţiei pentru Dezvoltarea României o provocare similară. Dezbateţi deschis şi formulaţi soluţii concrete de îmbunătăţire a cadrului de guvernanţă publică. Nu mai putem permite accidente administrative de tipul ordonanţelor de urgenţă care, lansate peste noapte, bulversează economia şi societatea. Vă invit să căutăm împreună soluţiile menite să ofere credibilitate şi încredere, care să transforme dialogul social dintr-un exerciţiu formal, adesea în favoarea guvernanţilor, într-un mijloc de creştere a calităţii guvernării în România”, a spus Iohannis.

Legat de invitația la pactul politic, dacă partidele de opoziție s-a arătat dispuse să se ralieze la idee, nu același lucru se poate spune despre cele de la Putere. PSD a anunțat că va amenda pactul politic

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate