vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPrimele centre de vaccinare de tip drive vor fi funcționale până la...

Primele centre de vaccinare de tip drive vor fi funcționale până la sfârșitul acestei luni

Până la finalul lunii aprilie, în România vor fi înființate primele centre de vaccinare anti-Covid de tip ”drive-thru”, a declarat luni, la Digi FM,  președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă – conform Agerpres.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…)

Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie.

Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor” a declarat șeful CNCAV.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate