sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiProcurorii DIICOT din Dâmbovița și Constanța au destructurat două rețele de trafic...

Procurorii DIICOT din Dâmbovița și Constanța au destructurat două rețele de trafic de droguri de risc, aduse din Spania și Olanda

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița au destructurat, miercuri, o rețea de trafic de droguri, după efectuarea a 13 percheziții domiciliare, pe raza a patru județe și reținerea, în vederea audierii, a 19 suspecți. Rețeaua era alimentată cu droguri aduse din Spania.

Ieri, în urma unei acțiuni similare, procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Constanța au reținut pentru 24 de ore un alt traficant de droguri, care-și procura marfa din Olanda.

”La data de 28.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dâmbovița, Olt, Brăila și Timiș, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu” – anunță DIICOT printr-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane au introdus în țară, anul acesta, de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate cantități de cannabis, pe care ulterior le-au comercializat către consumatori.

”În cursul lunii februarie, în urma unor activități specifice, a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 800 de grame de cannabis, 2 cântare de precizie, 4 grindere, precum și sumele de 3.000 de euro, 1.700 de lire sterline și 9.100 de lei” – se precizează în comunicat.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 19 persoane.

De asemenea, ieri, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul a introdus în țară, din Olanda, droguri de risc, precum și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-a comercializat către consumatori de pe raza județului Constanța.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, ieri, în trei locații din Constanța, au fost ridicate 840 de grame de cannabis, 1.3 kilograme de substanțe psihoactive, suma de 7.600 de lei, precum și un instrumentar de preparare a substanțelor cu efecte psihoactive, anunță DIICOT printr-un alt comunicat de presă.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul reținut urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate