duminică, februarie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiCSM discută procedura de selecţie a procurorului european

CSM discută procedura de selecţie a procurorului european

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României este discutat astăzi în plenul Consiliului Superior al Magistraturii. 

„Plenul discută avizarea proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO)”, se arată pe ordinea de zi. 

România mai are și un candidat la funcția de procuror șef european, pe Laura Codruța Kovesi, fosta șef DNA pe care PSD și acoliții se chinuie din răsputeri să o discrediteze. 

„Fiecare ţară trebuie să îşi desemneze propriul procuror european, care îşi va desfăşura activitatea acolo, la sediul european, la Luxemburg. Ce înseamnă asta? Că noi trebuie să creăm baza juridică, baza legală pentru a putea selecta trei procurori, trei candidaţi, dintre care unul va fi selectat ca procuror european din partea României şi se va proceda la fel în toate celelalte 21 de state. (…) Prin ordonanţă putem crea baza legală, trimitem procurorii la Bruxelles şi acolo se va selecta unul care va fi procuror european din partea României. Aceasta este raţiunea redactării proiectului de ordonanţă de urgenţă pe care l-am trimis spre avizare la CSM, aviz consultativ”, declara cu două zile în urmă Tudorel Toader

Documentele cu propunerile celor trei candidaţi trebuie trimise până la finalul lunii martie. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate