vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiPromisiuni de viitor: Vor trebui construite spitale în București, Timișoara, Brașov și...

Promisiuni de viitor: Vor trebui construite spitale în București, Timișoara, Brașov și Sibiu

Pe lângă demararea construcţiei celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova, vor trebui construite unităţi medicale şi în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Sibiu, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Până în 2024 vom avea fundaţiile, pot să promit, celor trei spitale regionale şi nu numai fundaţiile… La Craiova, la Iaşi, Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. (…) În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. Este un lucru care ar fi trebuit, conform contractului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani”, a declarat Vlad Voiculescu, la Prima TV.

Potrivit acestuia, s-a schimbat îngrozitor de puţin din 2016, când a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii, până în prezent.

„Există un set de reguli care trebuie respectate ca spitalele să primească ceea ce se numeşte autorizaţie sanitară de funcţionare. În 2016, am trimis Inspecţia Sanitară şi am constatat, de asemenea, sute de nereguli la nivelul spitalelor, aşa încât nu puteau să primească autorizaţie sanitară de funcţionare. Şi am spus atunci, am scris într-un document intern că ar trebui să procedăm în felul următor – ar trebui să existe inspecţii în toată ţara. Asta era în decembrie 2016”, potrivit lui Voiculescu.

Acesta a afirmat că știam că nu o să mai fie ministru după, dar a lăsat într-un document intern şi apoi a fost făcut şi public că asta trebuie să se întâmple şi anume o evaluare a stării tuturor spitalelor din ţară, execuţia unor planuri de conformare.

„Spuneam eu acolo şi asta o să fac eu acum o să condiţionăm alocarea de fonduri către acele spitale de îndeplinirea acelor condiţii”, a explicat Vlad Voiculescu

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate