sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiMinisterul Sănătății a greșit mortul

Ministerul Sănătății a greșit mortul

Ministerul Sănătății a greșit mortul sau pacientul, atât de bine gestionează situație incendiului de la Matei Balș. 

Astfel că, după ce a anunțat că cea de-a șasea victimă este o femeie de 58 de ani, instituția a revenit și a rectificat informația: este vorba despre un bărbat de 70 de ani.

„Rectificăm informaţia. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP (Continuous Positive Airway Pressure – aparat pentru terapie de somn – n.r.), fără leziuni cauzate de incendiu, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunţate de situaţia pacienţilor”, precizează MS.

Iniţial, Ministerul Sănătăţii a anunţat într-un comunicat de presă că al şaselea deces în urma incendiului este cel al unei femei în vârstă de 58 de ani, transferată la Spitalul Universitar, care se afla în stare gravă, fiind intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani.

Ministerul Sănătății a greșit mortul

Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre un nou deces înregistrat în rândul pacienţilor care au fost transferaţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” după incendiul produs.

„Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală”, anunţa greșit Ministerul Sănătății.

Tot sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a transmis situaţia cu pacienţii afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul „Matei Balş” şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare. Dintre aceştia, trei pacienţi sunt intubaţi şi unul se află în stare gravă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate