marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis respinge categoric propunerile pentru miniştrii interimari

Iohannis respinge categoric propunerile pentru miniştrii interimari

Preşedintele Klaus Iohannis respinge categoric propunerile pentru miniştrii interimari, iar pentru toate relele făcute în ultimii ani vinovați sunt PSD și toți aliații lor cu care au guvernat. 

„Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor din aceşti ani, tinde să se acutizeze şi să aibă consecinţe din ce în ce mai grave, care vor fi resimţite de toţi cetăţenii. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguielile pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin şi, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a mai declarat că Guvernul actual şi-a schimbat componenţa politică, iar, în aceste condiţii, Constituţia indică, „fără echivoc, ce trebuie să facă prim-ministrul”.

Preşedintele a precizat că este datoria şi obligaţia Vioricăi Dăncilă să meargă de urgenţă în Parlament pentru a obţine votul de validare. Potrivit lui, Guvernul nu mai are legitimitate în faţa românilor încă din 26 mai, când cetăţenii au sancţionat prin vot actuala guvernare.

„Acum, Guvernul nu mai are nici legitimitate politică şi asta explică frica doamnei premier de a se prezenta în faţa Legislativului. Soluţia nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a tranşa situaţia cât mai curând în Parlament. Acesta este unicul mod prin care Guvernul poate încerca să îşi recapete măcar legitimitatea politică”, a spus Iohannis.

Mai mult, Iohannis a declarat că nu mai poate gira pentru un Guvern care în mai puțin de 3 ani a schimbat 3 guverne și 80 de miniștri. Acest lucru nu arată decât instabilitate politică. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate