marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD-USR-PLUS, teoria sinistră care poate forma guvernarea din 2020

PSD-USR-PLUS, teoria sinistră care poate forma guvernarea din 2020

USR-Plus s-a demascat – vrea o Românie socialistă, încă din acest an, este de părere liberalul Claudiu Săftoiu. 

„Multă vreme am susținut, peste tot pe unde am avut ocazia că șansa democrației în România este unitatea opoziției politice, menite să contracareze perpetuarea la putere a PSD, alături de ALDE – papionul stângii. Am asumat că opoziția este reprezentată de PNL, USR-Plus și PMP, cu tot eclectismul doctrinar și de personalități pe care le atrage formula solidarității politice, în 2019 și 2020, ani cu alegeri”, spune Săftoiu.

Potrivit lui, decizia USR-Plus de a susține un candidat propriu la alegerile prezidențiale i-a arătat în ce eroare fatală a intrat, susținând coalizarea dreptei politice românești.

„De fapt, USR-Plus nu este decât o construcție fabricată în interiorul unor structuri potențial informative, care au exploatat apetența unei părți semnificative a electoratului român, pentru asistență și implicare civică mimată, menită să reîntoarcă societatea spre o structură sumisivă unor forțe din umbră, exact ca pe vremea lui Ceaușescu. Apariția USR, și mai apoi a Plus+, este fenta politică majoră, în care a intrat societatea românească, derutată de 30 de ani de democrație smucită și infestată de corupție, căreia i s-a oferit o alternativă-bumerang”, a mai spus fostul șef al SIE.

„De ce ți-e frică, nu scapi”, spune un proverb amar românesc. România se chinuie de 30 de ani să iasă, să uite, să fugă din comunism, din socialism, și alegerile din noiembrie 2019 par să confirme morala zicerii populare.

Klaus Iohannis, locomotiva dreptei 

„Nu sunt un idolatru al președintelui Iohannis. Poate de aceea nici nu mai am loc în PNL, care s-a predat cu arme și bagaje în curtea Cotroceniului. Dar știu că președintele Iohannis tractează un electorat de dreapta, pro-european, pro-NATO, pro-stat de drept, pe care nici o altă personalitate politică nu îl poate înlocui. Candidatura sa la prezidențiale are forța cardinală a opțiunii corecte pentru țara mea, și de aceea o susțin deschis. Decizia de a-l contracandida pe Iohannis cu Barna sau Cioloș echivalează cu trădarea unui electorat credul, care a ales noile formule politice, mai variate, pentru a diminua șansele PSD de a se replica electoral. Dar mai mult decât atât, splitarea electoratului între Iohannis și useriști-pluseriști nu face decât să reducă șansa de succes a opțiunii de dreapta, în România”, a mai spus Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

Valsul USR-Plus printre meandrele imagologice ale Antenei 3, smetiile date unei opoziții clare la PSD, derapajele stângiste, dar și tușele fascistoide ale unor purtători de drapel USR-Plus, arată că „scula politică USR-Plus” a fost fabricată să destabilizeze dreapta, și să reorienteze electoratul nehotărât spre o formulă confuză și necristalizată de atractivitate electorală, crede Săftoiu.

Dan Barna, candidat la prezidențiale, lovește în Iohannis 

În primul tur al alegerilor prezidențiale, USR-Plus va fi folosit de PSD, pentru a lovi la temelia voturilor pro-Iohannis. Cele două formațiuni (PSD și USR-Plus) vor funcționa ca două vase comunicante și vor slăbi din două direcții oferta electorală Iohannis-PNL – a dreptei europene, susținătoare a statului de drept.

„Dacă USR-Plus nu va intra în turul al doilea, oricum își va fi îndeplinit misiunea pentru care a fost creat: va fi mușcat din electoratul credul și înșelat, în dauna opțiunii Iohannis-PNL, minimizând scorul actualului președinte al țării, și promițând PSD-ului voturile obținute, în lupta directă cu Iohannis”, mai spune Săftoiu.

Dacă va accede în turul al doilea, USR-Plus va beneficia de voturile și mobilizarea PSD, pentru a-l surclasa pe Iohannis. Un asemnea sprijin nu va fi oferit fără costuri imense: o guvernare PSD-USR-Plus, în toamna lui 2020, și – mai devreme – un posibil președinte strâns fedeleș, între secera și ciocanul celor două formațiuni coalizate.

Oricum am da-o, decizia USR-Plus de a avea propriul candidat la prezidențiale va asigura supraviețuirea la guvernare a PSD, și va readuce România în epoca sinistră a socialismului-șvaițer, corupt și coruptibil, a numirilor la toate nivelurile, stabilite de ”organe”, netransparent, discreționar.

„Deplor decizia USR-PLus și implor electoratul de dreapta să ia aminte la pericolul pe care îl reprezintă această alianță fabricată în dauna României europene, democratice și juste”, a spus Săftoiu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate