vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiPrună: Șerban Nicolae a grăit o prostie și o minciună

Prună: Șerban Nicolae a grăit o prostie și o minciună

Fostul ministru al Justiției îi dă replica deputatului Șerban Nicolae, care de la tribuna Parlamentului a șinut să jignească zilele trecute cât mai multe persoane, dând vina pe oricine altcineva pentru toate nemerniciile din România, mai puțin pe cei responsabili, PSD – ALDE. 

„Senatorul Șerban Nicolae a grăit de la tribuna Parlamentului o prostie și o minciună. Și părea satisfăcut de performanța sa. Nu mă interesează Nicolae, însă m-a invocat direct. Sunt obligată să îi răspund, cu tot disprețul pentru modul murdar în care face politică”, a declarat Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Șerban Nicolae a grăit o prostie și o minciună

1. Prostia: „Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift”.

„Ba da, corupții ne violează și ne tâlhăresc pe noi toți. Chiar și pe senatorul Nicolae căruia îi fură șansă să doarmă liniștit și îl obliga să facă apărări penibile. Niciun coleg al sau de politică, deja condamnat pentru corupție nu e mai bun decât un violator sau tâlhar. E chiar mult mai rău. Violență cu care vine corupția de stat e multiplicată de milioane de ori. Victima e întreagă societate, care moare în spitale și pe drumurile proaste, care are școli proaste și căreia i se fură viitorul, șansele și resursele. Toate casele de neam prost ale corupților, înșirate parvenit pe mai multe străzi, sunt din banii furați de la noi toți. La fel artă în care investesc, mașinile de lux, proprietățile în străinătate și conturile în paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toți”, a declarat Raluca Prună.

Potrivit fostului ministru al Justiției, FBI a făcut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip gulere albe. Infracționalitatea economică (corupție, evaziune, spălare de bani) nu e făcută de oameni subțiri, cum crede Nicolae. Asta e un mit demontat de mult. E făcută de cele mai multe ori de oameni care au comportament și rezoluție infracțională întemeiate pe narcisism, personalitate antisocială deviantă și psihopatie.

2. Minciuna: Legea privind recursul compensatoriu a fost promovată de guvernul Cioloș.

„Nu e adevărat. Ideea aparține guvernului Cioloș, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost adoptat de guvernul Grindeanu și, prin absența magistrala a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat și instrumentalizat în Parlament. Răspunderea pentru adoptarea lui în formă actuală și pentru efecte este exclusiv a coaliției PSD/ALDE. Va rog să va uitați pe fișa actului legislativ. E pe pagină Senatului în care ne reprezintă Șerban Nicolae”, a mais spus Prună.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate