joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiPSD blochează eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, din nou

PSD blochează eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, din nou

PSD blochează eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, din nou, pentru că nu au fost prezenţi la şedinţa Comisiei pentru administraţie de la Camera Deputaţilor, acuză parlamentarii USR.

„Prin absenţa deputaţilor PSD de la şedinţa Comisiei pentru administraţie, proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale pentru actualii şi foştii aleşi locali nu a primit nici astăzi raport, drept pentru care nu a putut fi dezbătut şi votat în şedinţa de azi a plenului Camerei Deputaţilor, ultima din actuala legislatură. În această situaţie, cum aleşii locali ar urma să primească pensii speciale de la data de 1 ianuarie 2021, devine obligatoriu ca printre primele măsuri ale noului Guvern să se numere emiterea unei ordonanţe de urgenţă de abrogare a acestor pensii speciale”, spun reprezentanții USR.

Potrivit lor, pensiile speciale pentru foştii şi actualii primari, şefi de Consilii judeţene şi adjuncţii lor, calculate în funcţie de numărul de mandate avute şi de actualele indemnizaţii, în unele cazuri de peste 15.000 de lei pe lună, au fost stabilite prin Codul administrativ adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, de Guvernul Dăncilă.

Eliminarea pensiilor speciale nu mai este posibilă

Ulterior, USR a propus un amendament la Legea bugetului de stat pe acest an prin care a fost prorogat termenul de acordare a acestor pensii până la 1 ianuarie 2021. Apoi, partidul a depus un proiect de lege de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării acestor pensii speciale.

„Acest proiect de lege nu a fost însă adoptat până acum deoarece, în mod sistematic, deputaţii PSD au sabotat şedinţele Comisiei pentru administraţie, având tot interesul ca proiectul USR să nu intre în vigoare şi, ca atare, zeci de mii de foşti şi actuali primari şi şefi de CJ-uri, precum şi adjuncţii lor, să îngroaşe de la 1 ianuarie 2021 rândurile pensionarilor speciali. Alianţa USR PLUS nu va permite, însă, acest lucru! Dacă proiectul nostru de lege nu va fi adoptat în timp util de noul Parlament, printre primele măsuri ale noului Guvern se va număra emiterea unei ordonanţe de urgenţă de abrogare a pensiilor speciale ale aleşilor locali”, mai afirmă reprezentanții USR.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate