marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiDan Barna s-a răzgândit! Acum se vrea vicepremier alături de Orban și...

Dan Barna s-a răzgândit! Acum se vrea vicepremier alături de Orban și Hunor

Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, se vrea vicepremier alături de liderii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor, pentru deblocarea negocierilor privind coaliţia de guvernare.

„Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României. Un guvern în care premierul – care va fi acela – va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi un guvern care arată serios, va fi un guvern care va fi credibil,şi va fi un guvern care nu va mai avea nevoie de comitete şi comisii colaterale pentru luarea unor decizii”, a declarat Dan Barna la Parlament.

Va fi un guvern prin care politicienii vor să le transmită românilor că sunt concentraţi pentru ceea ce înseamnă pandemie și că sunt concentraţi pe ceea ce înseamnă găsirea unor soluţii pentru locurile de muncă.

Dan Barna se visează vicepremier

Potrivit lui, toate cele trei formaţiuni au în programul de guvernare soluţii stabile, foarte bune, dar „ceea ce este cumva frustrant” este că, „deşi lucrurile au mers bine pe programul de guevrnare”, trebuie depăşit „un blocaj aparent”.

„În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem pe poziţia că este nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor în statul român tocmai pentru credibilitatea coaliţiei. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic”, a încheiat liderul USR.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că în primele două zile de negocieri cu USR PLUS şi UDMR s-a convenit să fie comunicate doar lucrurile asupra cărora s-a ajuns la un acord.

„Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR PLUS şi UDMR să comunicăm doar împreună şi doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord. Având în vedere faptul că înţelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziţii care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formaţiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalţi parteneri de discuţie”, a afirmat Orban.

Acesta considera că orice propunere sau posibilă soluţie menită să consolideze formarea viitoarei coaliţii trebuie adusă pe masa discuţiilor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate