duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD-ist, cercetat că a distribuit imagini trucate cu Iohannis

PSD-ist, cercetat că a distribuit imagini trucate cu Iohannis

După ce a fost dat afară din partidul de guvernământ, fostul consilier judeţean al CJ Vrancea, Constantin Guguianu, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru postarea pe reţelele de socializare a unor imagini trucate cu Iohannis.

În cazul acesta este vorba despre o poză în care preşedintele Klaus Iohannis este prezentat într-o uniformă nazistă. 

„La data de 14.01.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă”, informează procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. 

Fostul consilier judeţean va fi cercetat pentru răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi, potrivit legii. 

Sesizarea din oficiu a fost trimisă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani pentru efectuarea cercetărilor în cauză, dar reprezintă o activitate judiciară care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, conform procurorilor. 

Constantin Guguianu, membru al Partidului Social Democrat Vrancea, a demisionat din funcţia de consilier judeţean şi din cele deţinute în cadrul formaţiunii politice, ca urmare a scandalului cauzat de distribuirea pe Facebook a unei fotografii trucate cu preşedintele Klaus Iohannis. 

PSD Vrancea a anunțat că se delimitează de acţiunile fostului consilier şi a condamnat ferm comportamentul acestuia. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate