joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiPurtarea măștilor în public, obligatorie atât timp cât va fi nevoie

Purtarea măștilor în public, obligatorie atât timp cât va fi nevoie

Purtarea măştilor în public va fi obligatorie atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Obligaţia de a purta mască va fi doar pentru spaţiile închise: dacă intrăm la magazin, dacă ne urcăm în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă dacă este în spaţiu închis. La deplasarea în aer liber nu va fi o obligaţie, ci va fi la latitudinea fiecărui cetăţean dacă doreşte să poartă mască. Obligativitatea de a purta mască va fi atât timp cât este necesar, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului. Cu siguranţă vor fi sancţiuni dacă măsura nu este respectată”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Preocuparea Guvernului este de a asigura măşti în lanţurile comerciale, pentru toţi românii.

„Cei care au venituri vor putea să îşi cumpere de la magazin, am vorbit cu lanţurile de magazine să aibă în vânzare astfel de măşti. Pentru persoanele aflate în stare de vulnerabilitate vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficiente. Obiectivul nostru este să asigurăm o cantitate suficientă de măşti pe piaţă. În cazul în care există o ofertă suficientă, nu va fi nevoie de nicio intervenţie administrativă pe piaţă. Este preferabil acest lucru decât să impunem plafonări de preţ sau de adaos comercial”, a mai spus premierul.

Potrivit lui, există şi agenţi economici din România care au început să producă măşti, dar cererea din piaţă nu poate fi asigurată fără importuri, fie prin entităţi aflate în coordonarea Guvernului, fie prin entităţi private.

Președintelel Klaus Iohannis a anunțat recent că din data de 15 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice pentru a reduce șansele de răspândire a infecției cu coronavirus. Unele autorități, deja au început să meargă din ușă în ușă pentru a distribui măști de unică folosință celor care au nevoie. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate