marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiRecensământ la bugetari, cerut de USR. România nu știe câți angajați are...

Recensământ la bugetari, cerut de USR. România nu știe câți angajați are la stat

Uniunea Salvaţi România cere Guvernului realizarea unui recensământ la bugetari pe motiv că la nivelul ţării nu există o centralizare a tuturor angajaţilor din instituţiile centrale şi locale, primării, consilii judeţene şi companii de stat.

„Actualul ministru al Muncii subliniază un adevăr dureros: la nivelul ţării, nu există o centralizare a tuturor angajaţilor din instituţiile centrale şi locale, primării, consilii judeţene şi companii de stat. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate spune câţi oameni sunt plătiţi, lunar, de la bugetul de stat şi cu cât. USR cere Guvernului să realizeze, de urgenţă, un recensământ la bugetari. Măsura este cu atât mai necesară cu cât există numeroase semnale publice că numărul angajaţilor la stat ar fi crescut în cele câteva luni de guvernare PNL, deşi, oficial, le-a fost livrată oamenilor povestea restructurării şi reformei”, spun politicienii din USR într-o postare pe Facebook.

Potrivit reprezentanţilor USR, în lipsa unei situaţii centralizate cu persoanele plătite de la bugetul de stat nu se poate realiza o lege a salarizării unitare.

„În 2017, când coaliţia PSD-ALDE s-a repezit, într-un elan populist, să adopte aşa-numita Lege a salarizării unitare, USR a avertizat că este vorba de un proiect făcut pe genunchi, fără să fi fost efectuate analize complete şi fără să ştim cu precizie impactul bugetar pe termen scurt şi mediu. Ni s-a râs în nas şi ni s-a spus că legea va face ordine într-un sistem dominat de haos, bunul plac şi discriminare. Între timp, atât de bună s-a dovedit legea încât a fost cârpită de aproape 20 de ori prin OUG-uri şi proiecte de lege, cel mai recent în urmă cu circa 10 zile. Şi nu avem în continuare o situaţie centralizată cu toţi oamenii plătiţi de la bugetul de stat. Cum nu avem nici o situaţie a banilor încasaţi de aceştia din salarii şi tot felul de sporuri, deşi, la propunerea deputatului USR Cristian Seidler, Parlamentul a introdus în lege obligaţia ca toate instituţiile de stat să publice, de două ori pe an, veniturile pentru toţi salariaţii, fără numele acestora”, mai arată USR.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate