miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiRemus Pricopie, propunerea de premier al PSD și Pro România

Remus Pricopie, propunerea de premier al PSD și Pro România

Remus Pricopie este propunerea de premier a celor din PSD și Pro România, după ce moțiunea de cenzură înaintată de social democrați a trecut cu 261 de voturi pentru, cu câteva ore mai devreme. 

„Am avut o discuţie cu Victor Ponta şi am decis să mergem împreună cu o singură nominalizare la Cotroceni, în persoana lui Remus Pricopie”, a declarat Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru în Guvernul Ponta, este un ministru foarte bun, absolvent Fulbright, un proeuropean şi un proamerican convins, a mai spus Ciolacu. 

Acesta crede că dacă va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, Remus Pricopie o să facă un guvern foarte bun. Pricopie este susținut pentru funcție și de Victor Ponta. 

„Am discutat cu domnul Ciolacu, am spus că nu propunem nici de la Pro România, nici de la PSD. O persoană de centru-stânga, suficient de europeană, suficient de modernă, cu o experienţă administrativă, a fost un ministru foarte bun Remus şi este un rector foarte bun, împotriva căruia domnul Iohannis nu cred că are nimic. E un om care nu e nici din echipa lui Dragnea, nu e nici ciumă roşie. Am discutat cu domnul Tăriceanu, i-am spus de domnul Pricopie, în niciun caz nu e o reacţie împotriva lui Remus Pricopie şi va discuta, nu putea să ne dea o soluţie pe loc. Nu înseamnă că această soluţie va fi acceptată şi de domnul Iohannis”, a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, Ciolacu a mulţumit colegilor săi din PSD, UDMR, Forţa Naţională şi Pro România pentru că împreună au reuşit să îndepărteze Guvernul Orban.

„Cred că au câştigat românii. Democraţia, economia şi sănătatea românilor sunt mai sigure din acest moment, după ce a fost îndepărtat acest Guvern. Scorul de 261 de voturi este un scor impresionant până şi pentru noi, câţi oameni au putut să voteze astăzi îndepărtarea Guvernului”, a mai spus Ciolacu.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis va convoca pentru mâine partidele politice parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier.

„Este nevoie de câţiva paşi politici. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările probabil că voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate