vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiRestaurantele se vor închide în localităţile cu mai mult de 1,5 cazuri...

Restaurantele se vor închide în localităţile cu mai mult de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile

Restaurantele se vor închide în localităţile unde incidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Restaurantele, la nivel de judeţ, funcţionează, excepţie fac cele din localităţile unde se depăşeşte acest indice de 1,5 şi decizia este la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă. Dacă este un judeţ în care avem peste 1,5, dar este o localitate care are sub 1,5, atunci decizia este tot la Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă dacă se poate desfăşura activitate de servire. În momentul în care evaluarea săptămânală va arăta o creştere a acelui indice, în localitatea respectivă, se va închide acel restaurant”, a afirmat Tătaru.

Pe de altă parte, în măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru pentru fiecare activitate care se reia, atunci se poate gestiona o creştere mică a numărului de cazuri pe care o asumăm.

„În cazul în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere mare a numărului de cazuri. În cazul respectării regulilor, creşterea prognozată este de până în 1.500 de cazuri pe zi. Dacă nu se respectă regulile, atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone”, a mai spus ministrul Sănătății.

Legat de începerea școlii, Tătaru spune că DSP-urile au epidemiologi, iar fiecare şcoală în parte este evaluată.

„Sunt trei scenarii şi se poate face şi învăţământ online acolo unde avem un indice de peste 3. Indicaţia de la începutul acestei pandemii a fost de a avea grijă ca bunicii să nu fie cu copiii”, a mai spus ministrul Sănătății.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate