sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăRestricții ardelenești: Iohannis nu se grăbește cu restricțiile anti-Covid. Vor fi introduse...

Restricții ardelenești: Iohannis nu se grăbește cu restricțiile anti-Covid. Vor fi introduse abia de luni. Între timp, românii mor pe capete.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, după discuţia cu responsabili din domeniul sănătăţii şi cu premierul Florin Cîţu pe tema măsurilor de limitare a efectelor pandemiei, că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni şi că tot de luni masca va deveni obligatorie peste tot.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat”, a subliniat preşedintele.

Școlile sunt puternic afectate, a observat Iohannis, anunțând vacanță de două săptămâni, începând de luni, pentru toți elevii.

”În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală”.

De asemenea, a spus Iohannis, începând de luni masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, ”și dacă vă plimbați pe stradă”.

”Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare  – anunțat președintele. Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme. Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții” – a mai spus președintele Klaus Iohannis.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate