marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiRomânia a ajuns la 12 decese din cauza noului coronavirus. 794 de...

România a ajuns la 12 decese din cauza noului coronavirus. 794 de infectați

România a ajuns la 12 decese din cauza noului coronavirus, ultimul pacient decedat fiind un bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, internat în Spitalul Comăneşti din Bacău, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cazul 9: Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.
Data deces: 23/03/2020

Cazul 10: Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată
Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Pacienții aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP în această seară.

Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. 
Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

12 decese și 794 de infectați 

Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că până aseară la ora 20 au fost confirmate 794 de persoane cu noul coronavirus, 79 vindecate şi 11 decedate.

„Situaţia la ora 20 şi care a fost transmisă la Ministerul Afacerilor Interne din partea colegilor de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. La ora 20, avem 794 de confirmaţi, 79 de vindecaţi şi 11 decedaţi, din păcate. La acest moment, persoane internate în spital, în secţie, sunt 431 şi la nivelul secţiilor de terapie intensivă – 18 persoane. Persoane carantinate, până la ora 20, 5.556 şi persoane izolate la domiciliu – 87.506”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate