luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiAstăzi vin primele 200.000 de teste pentru COVID-19 din Coreea de Sud

Astăzi vin primele 200.000 de teste pentru COVID-19 din Coreea de Sud

Astăzi vin primele 200.000 de teste pentru COVID-19 din Coreea de Sud, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

„Una dintre priorităţile noastre este de a creşte capacitatea de testare la nivel naţional. În momentul de faţă, avem 19 centre în care se fac testări. Nu este uşor de găsit aceste kituri, aceste consumabile care sunt folosite la fiecare testare. Vestea extraordinară este că mâine vor veni 200.000 de teste din Coreea. Mi-a confirmat în seara asta directorul Unifarm şi vom avea o capacitate de testare foarte bună. Aceste penurii nu sunt proprii ţării noastre. În Franţa sunt situaţii critice. Sunt disponibile în jur de 4.500 de teste pe zi, în ciuda unei capacităţi foarte mari de testare”, a afirmat Victor Costache la Antena 3.

Potrivit șefului Sănătății este nevoie de cel puțin un centru de testare în fiecare judeţ.

„Implementăm modele restrictive de circulaţie de tipul celor adoptate de colegii din China. Avem o bătălie în prespital şi o bătălie în spital. În prespital trebuie să fim cât mai restrictivi, trebuie să fim un pas înaintea bolii. Aţi văzut toate restricţiile de circulaţie care se avansează de la o zi la alta. Suntem de acord cu modelul coreean, testăm, testăm, iar creşterea capacităţii de testare este cuvântul de ordine. Vrem să ajungem la cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ. Sunt judeţe care au mai multe centre de testare. Vrem să ajungem să avem câteva milioane de teste la nivel naţional. 200.000 de teste este un prim pas, dar achiziţiile noastre centrează peste 2 milioane de teste în momentul de faţă”, a mai spus Costache.

Tot mai mulți doctori infectați cu COVID-19

De asemenea, legat de infectarea multor cadre medicale din Spitalul din Suceava, ministrul a afirmat că avem accidente epidemiologice în spitale care ar trebui să fie ferite de această patologie.

„Medicina se va diviza în pre şi post-COVID 19. Vorbind de resurse, este un război logistic şi avem nevoie de ajutor să ne refacem stocurile şi resursele rapid. Sunt impresionat de efortul extraordinar al societăţii civile româneşti. Sunt foarte multe donaţii, sunt foarte multe iniţiative. Am primit o veste foarte bună în seara asta. A fost identificat un stoc important de ventilatoare. O companie a donat Crucii Roşii un milion de euro şi putem să achiziţionăm ce ne trebuie. Sunt foarte multe exemple de acest tip. Este foarte bine că societatea civilă şi mass-media ne sprijină şi astfel, cu siguranţă vom reuşi”, a arătat Costache. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate