marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiRomânia a rămas fără paturi la ATI, iar Iohannis vorbește despre soluții...

România a rămas fără paturi la ATI, iar Iohannis vorbește despre soluții nerealiste

România a rămas fără paturi la ATI, iar Iohannis vorbeste despre solutii nerealiste precum cea a transferului de bolnavi in alte state, cand toti doctorii spun că sunt pacienti care nu mai rezista nici macar transportului cu ambulanța pana la spital. 

Potrivit șefului statului, numărul paturilor la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 va creşte în continuare şi a arătat că ţările în care pacienţii grav bolnavi ar putea fi transferaţi vor fi cunoscute la momentul în care Ministerul Sănătăţii va finaliza demersurile.

„Cu siguranţă se vor găsi locuri. Este o temă complicată, dar extrem, extrem de importantă. La fiecare întâlnire pe care o am cu premierul, cu ministrul Sănătăţii, cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, eu aduc pe tapet această problemă a locurilor de la terapie intensivă, a locurilor de la terapie intensivă cu ventilator şi probabil aţi observat că de la săptămână la săptămână numărul paturilor de la terapie intensivă a crescut în România şi va creşte în continuare. Este, însă, o cursă complicată, fiindcă aceste locuri se creează destul de greu şi pandemia se răspândeşte destul de repede. De aceea, trebuie să fim cu toţii responsabili, să respectăm măsurile care au fost stabilite de Guvern pentru a da o şansă reală şi medicilor, dar şi bolnavilor care din păcate ajung într-o stare destul de gravă în spital”, a spus şeful statului.

România a rămas fără paturi la ATI, iar noi visăm soluții SF

Țările în care ar putea fi transferate persoane grav bolnave vor fi cunoscute când Ministerul Sănătăţii va finaliza demersurile. Preşedintele Iohannis şi-a exprimat însă speranţa că nu se va ajunge la aşa ceva.

„Este prematur să dau acum detalii legate de aceste contacte. Ele vor fi cunoscute atunci când 4 finalizează efectiv demersurile. Din păcate, trebuie să vedem că peste tot această pandemie accelerează şi locurile devin foarte puţine, până şi în state unde toată lumea a crezut că sistemul sanitar face faţă la orice şi vedem că nu mai este chiar aşa. Sper să nu ajungem la aşa ceva”, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis afirma chiar săptpmâna trecuta că au fost iniţiate câteva contacte cu alte state cu care România are relaţii speciale pentru un posibil transfer de pacienţi aflaţi în stare gravă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate