sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiRomânia nu va mai intra într-un nou lockdown

România nu va mai intra într-un nou lockdown

România nu va mai intra într-un nou lockdown și, mai mult, numărul de vaccinări zilnice va ajunge la 80.000, a anunțat prim-ministrul Florin Cîţu. 

Acesta îi îndeamnă pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru a trece cu bine peste această perioadă de pandemie.

Totodată, el menţionează că, în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic anti-COVID va ajunge la 80.000.

„Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat în privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Cu o zi înainte, premierul a mai anunțat că numărul de paturi la ATI în Bucureşti va fi suplimentat cu 10-12, iar în paralel Ministerul Sănătăţii şi DSU lucrează la un plan de asigurare a unui număr total de 1.600 de paturi la ATI.

„Sunt sigur că există un plan, el va fi prezentat. Am avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii şi cu domnul Raed Arafat, vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare. Vom vedea, aştept Ministerul Sănătăţii să ne spună despre ce se întâmplă la Craiova, nu ştiu exact situaţia, dar, repet, eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic, să vedem exact situaţia reală a paturilor şi cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare”, a afirmat Florin Cîţu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate