marți, decembrie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiSituație disperată: Statul negociază pentru paturi ATI în spitalele private

Situație disperată: Statul negociază pentru paturi ATI în spitalele private

Statul negociază pentru paturi ATI în spitalele private, atât de disperată a ajuns situația epidemiei de coronavirus în România. Cu toate acestea, se va majora numărul de paturi și-n spitalele de la stat în marile orașe din România. 

„Ce pot să spun este cu câte paturi intenţionăm să creştem: în Cluj cu 17 paturi, în Timişoara cu 10 paturi, chiar se urmăreşte introducerea unui nou corp de spital din Spitalul municipal. În Bucureşti avem în pregătire Malaxa, creşterea numărului de paturi la ‘Balş’, dotarea cu oxigen a cel puţin 30 de paturi din secţia exterioară a Spitalului ‘Victor Babeş’ de la Pipera. De asemenea, se lucrează, în momentul de faţă, la introducerea unui spital privat, care poate furniza 30 de paturi de Terapie Intensivă, în dispozitiv, nu dau numele, dar deja discuţiile sunt extrem de serioase”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Apelăm la paturi ATI în spitalele private

Vor fi grăbite investiţiile la Spitalul Malaxa pentru asigurarea circuitelor şi surselor de oxigen astfel încât şi acesta să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID cu paturile necesare.

„Pe fiecare regiune a ţării avem un plan de creştere a capacităţii de tratare. Practic, facem eforturi permanente, constante şi cred că şi arătăm pentru că la ora actuală există peste 1.150 de pacienţi care sunt trataţi în secţiile ATI şi faptul că există paturile disponibile este rezultatul unor eforturi constante pe care le-am făcut pentru introducerea mai multor spitale în lupta anti-COVID, pentru crearea unor circuite speciale, a unor secţii şi din spitale care nu sunt în dispozitivul anti-COVID”, a adăugat Orban.

De asemenea, studenţii la Medicină din anii terminali vor intra într-un sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea spitalelor.

„În privinţa personalului, am adoptat o OUG prin care am simplificat toate procedurile şi putem angaja minim 200 de absolvenţi de Rezidenţiat care şi-au luat examenul. De asemenea, am utilizat rezidenţi din an terminal şi vom apela şi la rezidenţi care sunt în anul 2 şi 3 astfel încât să mărim resursa umană care este implicată în secţiile ATI şi în celelalte secţii. Adică, pe lângă Terapie Intensivă, anestezişti, urgentişti, epidemiologi, infecţionişti, rezidenţi de medicină internă, specialităţile care oferă practic pregătirea necesară pentru a intra în dispozitivul de luptă anti-COVID. S-a discutat la nivelul rectorilor universităţilor de medicină ca studenţii din anii terminali să intre într-un sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea fie a spitalelor, fie a altor activităţi necesară în lupta anti-COVID”, a mai spus Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate