sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiRomânii au câștigat în medie, lunar, 2099 lei pe persoană și au...

Românii au câștigat în medie, lunar, 2099 lei pe persoană și au cheltuit 1804 lei în trimestrul IV din 2020

Veniturile totale medii lunare ale populației pe o gospodărie au fost, în trimestrul IV din 2020, de 5384 lei și 2099 lei pe persoană, iar cheltuielile totale au fost, în medie, de 4627 lei lunar pe o gospodărie și 1804 lei pe persoană, informează Institutul Național de Statistică (INS) printr-un comunicat de presă.

Din acestea, veniturile bănești au fost în medie de 4997 lei lunar pe gospodărie (1949 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 387 lei lunar pe gospodărie (151 lei pe persoană).

Cea mai importantă sursă a veniturilor a fost constituite, conform INS, din salarii și veniturile asociate lor (63,3%).

foto: insse.ro

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribut, de asemenea, veniturile din prestații sociale (19,1%), veniturile în natură (7,2%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,2%) , veniturile din activități neagricole independente (1,7%), veniturile din agricultură (1,6%), precum și cele din proprietate și vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (0,9%).

Referitor la cheltuielile pe gospodării făcând în același timp, INS susțin că principalele destinații ale lor au fost consumate de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferuri către administrația publică și privată și până la bugetele asigurărilor sociale, sub formă impozitelor, contribuții, cotizații, precum și acoperirea unor nevoi legat de producție gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțare, servicii veterinare etc.).

Foto: insse.ro

Doar 0,4% din cheltuieli au fost destinate investigații, pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc.

De asemenea, produsele alimentare și băuturile nealcoolice au deținut, în trimestrul IV 2020, în medie, 33,7% din consumul gospodăriilor.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate