marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiPoliticăRotativa Ciolacîțu: PSD a decis ca primul premier al noii coaliții de...

Rotativa Ciolacîțu: PSD a decis ca primul premier al noii coaliții de guvernare să fie Marcel Ciolacu

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD și liderul echipei de negociere a social-democraților, a declarat, miercuri, că PSD a stabilit în cadrul Consiliului Național că îl vor susține pe Marcel Ciolacu pentru poziția de premier.

„PSD a decis în unanimitate să-l susțină pe președintele PSD Marcel Ciolacu pentru poziția de premier. Este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020. PSD a decis în unanimitate să acceptăm acest sistem de rotație la șefia guvernului”.

El a exclus ca, în ”rotativa” admisă la guvernare cu PNL, primul premier să fie de la partidul lui Florin Cîțu.

”Noi avem acum un mandat dat de Consiliul Național ca să avem primul-ministru, suntem partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, azi am votat ca Marcel Ciolacu să fie premier. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, venim în fața partidului și prezentăm rezultatul negocierii respective”.

Grindeanu a mai spus, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că PSD nu a votat astăzi pentru ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an și jumătate.

”Nu am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an jumate. Despre ce vorbim? N-avem nevoie de încurajări și de terapii de grup în interiorul CPN-ului. Nu suntem la alcoolici anonimi. Astea sunt lucruri evidente. Poziția de a da primul premier nu e a noastră, e dată de români prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut” – a repetat Grindeanu.

Anterior declarațiilor lui Sorin Grindeanu, premierul interimar Florin Cîțu a reamintit că decizia PNL este ca premierul să fie liberal și să își pună amprenta asupra programului de guvernare.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate