sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAgenda ZileiRusia pregătește noua ofensivă în Ucraina: Generalii lui Putin sunt gata să...

Rusia pregătește noua ofensivă în Ucraina: Generalii lui Putin sunt gata să arunce zeci de mii de soldați în ”mașina de tocat” (Meduza)

Rusia pregătește o nouă ofensivă în Ucraina, a declarat pentru Novaya Gazeta Europe o sursă din cartierul general al grupului de trupe rusești care luptă în teritoriile ucrainene, informează Meduza.io.

Sursa săptămânalului Novaya Gazeta Evropa nu a precizat din ce direcție ar urma să lanseze Rusia ofensiva. Experții intervievați de această publicație consideră că trupele rusești ar putea încerca să mute linia frontului departe de Donbasul și Crimeea anexate ilegal și să încerce o ofensivă în regiunea Zaporojie sau spre Volyn, în nord-vestul țării, de pe teritoriul Belarusului.

Potrivit sursei Novaya Gazeta Europe, generalii ruși sunt gata să „toace” zeci de mii de soldați la ordinul comandantului suprem. Procedând astfel, ei nu țin cont de pericolele evidente ale noii manevre, susține sursa citată, adăugând că „ucrainenii primesc date absolut exacte despre toate mișcările noastre de la serviciile secrete occidentale”.

„Este imposibil să aduni suficiente forțe într-o anumită zonă fără a le expune la lovituri HIMARS și de artilerie cu rază lungă de acțiune”, susține sursa.

Printre alte probleme ale noii ofensive rusești, sursa citată a menționat dificultatea de a cuceri noi teritorii și orașe, menținerea lor în continuare, precum și inevitabila întindere a liniei frontului și dificultățile legate de livrările de alimente și muniții.

„Ca urmare a atacurilor, în loc de așezări populate avem un peisaj lunar cu rămășițele unei populații care ne urăște. Grupurile inamice de sabotaj și recunoaștere operează în teritoriile ocupate. Ei lovesc pe la spate, țintesc artileria, minează drumurile. Într-o astfel de situație, frontul poate fi ținut doar cu prețul unor pierderi uriașe”, a declarat militarul rus.

În decembrie, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhny, a declarat că Rusia va lansa o nouă ofensivă în Ucraina, inclusiv la Kiev, în primele luni ale anului 2023. Pentru a face acest lucru, ei ar intenționa să mobilizeze alți 500.000 de militari în armata rusă,  potrivit  informațiilor militare ale Ministerului ucrainean al Apărării. Departamentul se așteaptă ca armata rusă să avanseze în regiunile Donețk și Harkov și, eventual, la Zaporojie și să se apere în Herson și Crimeea.

Potrivit  șefului serviciilor de informații militare al Ucrainei, Kirill Budanov, intensificarea ostilităților ar putea începe până în martie. La rândul său, Ucraina, a spus el, plănuiește și o ofensivă majoră în toată țara – „din Crimeea până în Donbass”. Pentru a face acest lucru, reprezentanții autorităților ucrainene le cer în mod activ aliaților occidentali noi arme. Au ajuns deja la un acord privind furnizarea de tancuri, iar acum intenționează să primească luptători occidentali.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate