marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiS-a întors lumea cu susul în jos: PSD cere PNL ”fără...

S-a întors lumea cu susul în jos: PSD cere PNL ”fără penali în funcții publice”

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa, îi cere PNL-istului Costel Alexe să demisioneze imediat din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. ”Orașul și județul nu au nevoie de penali în funcții publice” – a spus el.

”Este inacceptabil ceea ce se întâmplă la Iași de la începutul acestui an. Curg dosarele penale pentru președintele Consiliului Județean, primarul Iașului și alți acoliți peneliști. Mai mult, Costel Alexe tocmai fost înștiințat de DNA că este inculpat în dosarul care în care este acuzat de luare de mită și a fost plasat sub control judiciar. Dacă mai are măcar o fărâmă de onoare și decență trebuie să își dea imediat demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean” – scrie senatorul Maricel Popa, pe pagina sa de Facebook.

Demisia este singura soluție pentru ca banii publici să poată fi gestionați fără să existe suspiciuni. ”Este ca și cum am pune acum lupul paznic la oi – PSD-istul Maricel Popa.

”Orașul și județul au nevoie de oameni capabili să facă administrație, nu de penali în funcții publice” – încheie Popa de la PSD Iași.

Cristian Stanciu, vicepreședinte PSD Iași : ”Iașul nu poate fi condus de un penal care a cerut șpagă pentru a-și rezolva interesele personale”

La fel, Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni din Consiliul Județean Iași, susține că Alexe trebuie ”să își revizuiască poziția administrativă”, pentru că, altfel, consilierii județeni vor analiza posibilitatea de a nu mai susține niciun proiect de hotărâre propus de Costel Alexe până ce acesta nu va demisiona sau se va suspenda din funcție.

”Îmi pare rău că județul a ajuns în situația de a avea un președinte inculpat și acuzat de luare de mită. Sper să aibă maturitatea de renunța la funcția administrativă, așa cum a anunțat că a facut cu funcția politică, cea de președinte PNL Iași. Iașul nu poate fi condus de un penal care a cerut șpagă pentru a-și rezolva interesele personale. Vom analiza posibilitatea ca, începând cu următoarele ședințe ale Consiliului Județean să nu mai votăm niciun proiect de hotărâre propus de Alexe, în situația în care acesta nu va demisiona sau nu se va suspenda din funcție” – s declarat vicepreședintele PSD Iași, Cristian Stanciu.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate