marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiSalariaţii aflaţi în şomaj tehnic, susţinuţi prin acoperirea integrală a fondurilor

Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic, susţinuţi prin acoperirea integrală a fondurilor

Salariaţii aflaţi în şomaj tehnic, susţinuţi prin acoperirea integrală a fondurilor, și asta pentru că măsurile economice şi fiscale luate de Guvern au produs pe primul trimestru o creştere economică de 0.3%, faţă de ultimul trimestru al anului 2019 şi cu 2.4% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Aceste informaţii prezentate de INS relevă o creştere economică spectaculoasă, în ciuda unor încercări de a se produce o criză economică, prin lansarea unor zvonuri de instabilitate şi neîncredere în piaţă.
În plus, criza generată de noul coronavirus a condus la o încetinire a motoarelor economiei, aşa cum s-a întâmplat de altfel peste tot la nivel mondial.
„Este, de altfel, cea mai mare creştere economică din primul trimestru al acestui an din Uniunea Europeană. În primele trei luni, mai multe sectoare au avut rezultate foarte bune, respectiv retailul, industria şi construcţiile.Situaţia mai bună decât estimările iniţiale a fost însă favorizată de măsurile luate de Guvern pentru susţinerea economiei şi a românilor. Astfel, au fost plătite toate datoriile statului către companii, iar acestea au avut banii necesari pentru salarii”, este de părere deputatul liberal Elena Hărătău.
Au fost amânate plata unor taxe şi impozite, iar la programul IMM Invest au apelat deja zeci de mii de antreprenori.Amânarea ratelor bancare este un alt proiect de succes al Guvernului: 126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat deja de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor.
O altă măsură pozitivă a fost plata şomajului tehnic. În România există în prezent 600.352 de contracte individuale de muncă suspendate, cele mai multe din industria prelucrătoare, comerţ cu amănuntul, hoteluri şi restaurante.
Totodată, avem 410.649 contracte individuale de muncă încetate, cele mai multe din comerţ, industria prelucrătoare şi construcţii.
Din cauza deciziilor luate de guvern de a plăti salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic, imediat ce restricţiile luate din cauza pandemiei vor fi ridicate, aceşti oameni se vor întoarce la muncă, fără ca ei şi firmele la care lucrează să acumuleze datorii substanţiale în această perioadă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate