sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiȘase români de pe Diamond Princess vor să revină în țară

Șase români de pe Diamond Princess vor să revină în țară

Șase români de pe Diamond Princess vor să revină în țară, astfel că, o aeronavă italiană va asigura, în cursul zilei de joi, transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul de croazieră. 

Până în prezent 6 români – 2 pasageri şi 4 membri ai echipajului – şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„Prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană. Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară”, precizează MAE.

În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare, arată sursa citată.

Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi români care se află în continuare pe vas.

Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună, mai precizează MAE.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate