sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiScos din politica mare și părăsit de cadrele de bază, Ponta gustă...

Scos din politica mare și părăsit de cadrele de bază, Ponta gustă din nou din ”tortul” lui Erdogan

Scos din Parlament și din politica mare, părăsit de Tăriceanu și, zilele trecute, de fostul șef operativ al SIE, Silviu Predoiu, care a demisionat din Pro România, Victor Ponta se refugiază în afacerile cu patria prietenului său din vremea guvernării, Recep Tayyip Erdogan.

”Fostul premier, Victor Ponta, este văzut în ultima vreme la Centrul Cultural al Turciei, unde învață limba turcă, a declarat o sursă diplomatică pentru G4Media.ro. Ponta a confirmat pentru G4Media.ro că învață limba turcă, pentru a-l ajuta în afacerile pe care le derulează în țara lui Erdogan, unde își petrece mai mult timp” – dezvăluie G4Media.

Potrivit aceleiași surse, Ponta a negat că l-ar consilia pe președintele Turciei, că a înființat o firmă de consultanță în România și că acum este o ”persoană privată fără incompatibilități legale”.

Firma de consultanță înființată recent de Victor Ponta de numeste ”VP Projects Advisers SRL” și o are ca administrator pe o fostă consilieră, din perioada în care era prim-ministru, Geanina Cristina Pușcașu, care a avut ghinionul ca, în ciuda participării, să nu prindă un post de europarlamentar din partea partidului lui Victor Ponta la ultimele alegeri.

Pușcașu a fost și a rămas foarte apropiată de Ponta, ea ocupând de altfel funcții precum acelea de asistent al eurodeputatului Daciana Sârbu (2012, 2019), consilier la Secretariatul General al Guvernului (2017), Membru în CA la Compania Națională Aeroporturi București, Ministerul Transporturilor și Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (2016 -2018).

Ponta a deschis calea construirii unei uriașe moschei în București

Relația specială a lui Victor Ponta cu Recep Tayyip Erdogan este mai veche, el vizitând Turcia în mai multe rânduri, pe vremea în care era premier.

Ponta a intenționat chiar să facă în București una dintre cele mai mari moschei din Europa.

În 2015, la cererea si insistențele președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, Victor Ponta a oferit gratuit comunității musulmane din România, pentru construirea în Bucuresti a uneia dintre cele mai mari moschei din Europa, un teren de peste 11.200 mp situat in Bd. Expozitiei 22-30, dat “în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani,(…) către Muftiatul Cultului Musulman din România, în vederea edificării unui complex de clădiri de interes public”.

În același an, Ponta s-a întâlnit de cîteva ori cu Erdogan, atât la București cât și la Istanbul și Baku.

După ce DNA a anunțat că a început urmărirea penală împotriva sa, Ponta a plecat la Baku (Azerbaidjan), unde a participat, alături de Vladimir Putin , la Jocurile Europene, deși toți ceilalți lideri europeni au boicotat în semn de protest față de incalcarea drepturilor omului din Azerbaidjan, cât și față de politica lui Putin.

A doua zi, Ponta a plecat la Ankara cu avionul președintelui Turciei, Recep Erdogan, și i s-a facilitat internarea la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat la genunchiul stâng.

Presa turcă a scris că soţia lui Erdogan este acţionar majoritar la Mediapol şi coordonează activitatea spitalului.

Chiar dacă, ulterior, cea mai mare moschee dintr-o țară creștină, așa cum fusese imaginată, n-a mai fost construită, chipurile din motive financiare, Ponta își făcuse datoria.

Acum, după 6 ani, el se întoarce din nou, cu afaceri de consultanță, în Turcia.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate